Lord of Silk Road Gallery specialiseert zich in antieke en unieke Perzische tapijten en kelims. Morteza Keshavarzi opende de galerie in Den Haag in 2011, als uitbreiding van het bedrijf Lord Carpet dat hij in 1983 oprichtte in Teheran, Iran. Morteza bouwde een uitzonderlijke collectie van voortreffelijke Perzische patronen, dankzij een levenslange passie voor en diepgaande kennis van Perzische tapijten.

Hij reisde tot in de haarvaten van het Iraanse platteland om die unieke tapijten te selecteren en luisterde daar naar de verhalen van inheemse mensen. Zij maakten hun traditioneel vervaardigde tapijten om meer te bieden dan warmte en meer te dragen dan voeten — ze werden gemaakt om de collectieve verhalen en herinneringen van een dorp of nomadische stam te vertellen. Tribale verhalen, tot garen gesponnen, vertellen ons over ruwe en authentieke levens. Hun herinneringen, tot draden geknoopt, herinneren ons aan de waarde en betekenis van zulke kunstwerken — met de hand gemaakt en vol inheemse wijsheid.

Je verwondert je over de geest en ziel van de mensen die meesterwerken maken die we nog eeuwenlang zullen bewonderen. Perzische tapijten versieren de huizen van mensen overal ter wereld, die niet alleen het vakmanschap van de tapijtmakers erkennen, maar ook de creativiteit en inventiviteit die nodig zijn om een unieke, geweven schat te maken.

Morteza's expertise en diepe liefde voor authentieke en traditionele ambachten zien we terug in de presentatie van zijn galerie in Den Haag. Nadat hij enkele jaren met zijn vrouw in China woonde, ontwikkelden zij ook een nieuwe passie voor oude en antieke Aziatische meubels. In zijn galerie presenteert Morteza hiervan een zorgvuldig geselecteerde collectie, verrijkt met traditionele materialen als zilver, messing, koper, jade, porselein en houtsnijwerk.

Wie kijkt naar zijn prachtige collectie van handgeknoopte Perzische tapijten, nomadische kleden en kelims — elk met unieke ontwerpen en herkomsten — heeft een ongeëvenaarde ervaring, vol esthetiek en opwinding.